Profile

Moje ime je Kristina Žuna i mlada sam studentica doktorskog studija na Odjelu za fiziologiju, patofiziologiju i biofiziku Veterinarskog sveučilišta u Beču. Ovaj blog je moj pokušaj vraćanja pisanju, kuhanju i znanosti.

Oduvijek me zanimalo kako određene stvari “rade”, a odrastajući sve više me zanimala dubljina reakcija na sve manjim razinama. Tako sam došla do preddiplomskog studija Biotehnologije i diplomskog studija Molekularne biotehnologije na Prehrambeno – biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu kojeg sam završila 2019. godine. Od 2020. godine sam upisana i na doktorski studij koji nema puno veze s kuhinjom, ali moja strast prema njoj ne jenjava.

Ako vas zanimaju moji znanstveni članci i radovi, možete naći popis ovdje.

Osim što volim kuhati i peći, taj svijet i dalje volim otkrivati sebi i drugima. Od 2018. godine kreiram za portal Kreni Zdravo te moje članke o raznim nutritivnim i zdravstvenim temama možete pronaći na ovom linku.

Članica sam i udruge Forum za održivi razvoj Zeleni prozor koja se bavi promocijom održivog razvoja te edukacijom građana, a za čiju web stranicu također pišem članke koje možete pročitati ovdje.